Informacja o alergenach

W naszej kuchni mogą zostać użyte produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe

W tym śladowe ilości alergenów oraz mogące zawierać alergeny:

 

- Zboża zawierające gluten: mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

- Mleko: mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina

- Jaja: jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

- Ryby: ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, w wodzie, sosie własnym, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju

- Soja : kotlety sojowe, tofu

- Seler: seler jako korzeń i łodyga, wędlina

- Gorczyca: musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

- Sezam: ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

- Skorupiaki : krewetki

- Orzechy: krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

- Orzechy ziemne: masło orzechowe, bakalie

 

Lista jest aktualizowana na bieżąco wraz z wdrażaniem pozycji jadłospisu do menu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl